Innovation Accelerator

Виолета Йовчева, Световна банка

Световна банка, Бизнес решения
LinkedIn Profile

Виолета е мотивиран проектен мениджър и консултант с близо 10 години опит в Европа и Щатите. 

В момента се занимава с развитието на малки и средни софтуерни приложения и уебсайти в международна организация, която подпомага икономическото развитие в слабо-развити региони. 

Като консултант, тя работи години наред, за да подпомогне организациите да доставят техните проекти по един успешен начин, като има опит както с големи, така и малки клиенти във финансовата, телеком, туризъм, логистика и публичната индустрии. Била е част от различни инициативи за промяна на бизнеса, заемайки роли като бизнес анализатор, проектен и програмен мениджър. Страхотно преживяване за нея е да бъде първият служител в компания за професионални консултантски услуги, което й дава възможност от първа ръка да създаде и развива екип от млади професионалисти, както и да развива услугите на компанията.

Виолета е бегач, който с нетърпение очаква всеки следващ маратон, и вярва, че човек расте тогава, когато прави нещата, от които най-много го е страх. Тя е запалена по пътувания, планински тренинги и пътешествия, опознаването на различни култури и вкусове. Активен бранд посланик е на Unsettled и доброволец в Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), където активно подпомага програмата за предприемачество и лидерско обучение ABLE Activator.